Genel KVKK ve Gizlilik Aydınlatma Metni

 

 

6698 SAYILI KİŞİSEL VERİLERİN KORUNMASI KANUNU

AYDINLATMA METNİ

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu (“KVKK”) uyarınca, şirketimiz tarafından, Veri Sorumlusu sıfatıyla, kişisel verileriniz, iş amaçlarıyla bağlı olarak, aşağıda açıklandığı çerçevede kullanılmak, kaydedilmek, saklanmak, güncellenmek, aktarılmak ve/veya sınıflandırılmak suretiyle işlenecektir.  Bu kapsamda Şirketimiz tarafından başta özel hayatın gizliliği olmak üzere, kişilerin temel hak ve özgürlüklerini korumak ve kişisel verilerin korunması amacıyla düzenlenen Kanun ve Yönetmelikler gereğince şirketimiz, kişisel verilerinizin hukuka aykırı olarak işlenmesini önleme, hukuka aykırı olarak erişilmesini önleme ve muhafazasını sağlama amacıyla, uygun güvenlik düzeyini temin etmeye yönelik tüm teknik ve idari tedbirleri almaktadır.

 

Bu metnin hedef kitlesi, şirketimiz çalışanları veya şirketimize iş başvurusu yapmış olan çalışan adayları da dahil olmak üzere, şirketimiz tarafından kişisel verileri işlenen tüm gerçek kişilerdir.

 

Veri sorumlusu sıfatıyla işlenen kişisel verilere, burada belirtilenlerle sınırlı sayıda olmamak üzere aşağıda yer verilmektedir;

 

İsim, soyisim, T.C. kimlik numarası, adres, telefon numarası, e-posta adresi, imza, fiziksel mekan/güvenlik görüntü kaydı, çağrı merkezi/hizmet kalitesi ses kaydı, banka hesap numarası, cookie kayıtları

 

Kişisel Verilerin İşlenme Amaçları ve Hukuki Sebepleri;

 

Tarafınızca paylaşılan kişisel verileriniz;

 

  • Şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden sizleri ve/veya temsil ettiğiniz kurum ve kuruluşları faydalandırmak için, şirketimizin ticari ve iş stratejilerinin belirlenmesi ve uygulanması, pazarlama faaliyetlerinin yapılması, iş geliştirme ve planlama faaliyetlerinin gerçekleştirilmesi dahil ve fakat bunlarla sınırlı olmamak üzere gerekli çalışmaların yürütülmesi,

  • Şirketimiz tarafından yürütülen iletişime yönelik idari operasyonların yürütülmesi,

  • Şirketimizin kullanımda olan lokasyonların fiziksel güvenliğinin ve denetiminin sağlanması,

  • İş ortağı/müşteri/tedarikçi (yetkili veya çalışanları) ilişkilerinin kurulması,

  • İş ortaklarımız, tedarikçilerimiz veya sair üçüncü kişilerle birlikte sunulan ürün ve hizmetlere ilişkin sözleşme gereklerinin ve finansal mutabakatın sağlanması,

  • Şirketimizin insan kaynakları politikalarının yürütülmesi,

  • Şirketimizin çağrı merkezinin aranması veya internet sayfasının kullanılması

ve/veya

 

  • Şirketimizin düzenlediği eğitim, seminer veya organizasyonlara katılım sağlanması amacıyla işlenecektir.

 

Kişisel Verilerin Toplanma ve Saklanma Yöntemi;

 

Şirketimizle paylaştığınız kişisel verileriniz, otomatik ya da otomatik olmayan yöntemlerle, ofisler, şubeler, çağrı merkezi, internet sitesi, sosyal medya mecraları, mobil uygulamalar ve benzeri vasıtalarla sözlü, yazılı ya da elektronik olarak toplanabilir. Kişisel verileriniz elektronik ve/veya fiziksel ortamlarda saklanacaktır. Şirketimiz tarafından temin edilen ve saklanan kişisel verilerinizin saklandıkları ortamlarda yetkisiz erişime maruz kalmamaları, manipülasyona uğramamaları, kaybolmamaları ve zarar görmemeleri amacıyla gereken iş süreçlerinin tasarımı ile teknik güvenlik altyapı geliştirmeleri uygulanmaktadır.

 

Kişisel verileriniz, size bildirilen amaçlar ve kapsam dışında kullanılmamak kaydı ile gerekli tüm bilgi güvenliği tedbirleri de alınarak işlenecek ve yasal saklama süresince veya böyle bir süre öngörülmemişse işleme amacının gerekli kıldığı süre boyunca saklanacak ve işlenecektir. Bu süre sona erdiğinde, kişisel verileriniz silinme, yok edilme ya da anonimleştirme yöntemleri ile şirketimizin veri akışlarından çıkarılacaktır.

 

Kişisel Verilerin Aktarılması;

 

Kişisel verileriniz, Kanunlar ve sair mevzuat kapsamında ve açıklanan amaçlarla;

 

  • Yetki vermiş olduğumuz, şirketimiz nam ve hesabına faaliyette bulunan şirketlere, grup şirketlerimize, temsilcilerimize,

  • Düzenleyici ve denetleyici kurumlara, kişisel verilerinizi tabi olduğu kanunlarında açıkça talep etmeye yetkili olan kamu kurum veya kuruluşlara,

  • Belirtilen amaçlar kapsamında iş ortaklıkları, tedarikçi ve yüklenici şirketler, bankalar, kredi risk ve finans kuruluşları ve sair gerçek veya tüzel kişilere,

  • Vergi ve benzeri danışmanlara, yasal takip süreçleri ile ilgili zorunlu kişilere, kurum ve kuruluşlara ve denetimciler de dâhil olmak üzere danışmanlık aldığımız üçüncü kişilere ve bunlarla sınırlı olmaksızın, yurt içinde ve yurt dışında, yukarıda belirtilen amaçlarla iş ortakları, hizmet alınan üçüncü kişi, yetkilendirilen kişi ve kuruluşlara aktarılabilecektir.

Kvkk’nın 11. Maddesi Gereği Haklarınız;

Şirketimize başvurarak, kişisel verilerinizin;

 

  • İşlenip işlenmediğini öğrenme,

  • İşlenmişse bilgi talep etme,

  • İşlenme amacını ve amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

  • Yurt içinde / yurt dışında aktarıldığı 3. kişileri bilme,

  • Eksik / yanlış işlenmişse düzeltilmesini isteme,

  • KVKK’nın 7. maddesinde öngörülen şartlar çerçevesinde silinmesini / yok edilmesini isteme,

  • Aktarıldığı 3. kişilere yukarıda sayılan (e) ve (f) bentleri uyarınca yapılan işlemlerin bildirilmesini isteme,

  • Münhasıran otomatik sistemler ile analiz edilmesi nedeniyle aleyhinize bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

  • Kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğramanız hâlinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahipsiniz.

Bilgilerinize sunarız.

 

 

Önerler Makine Çelik Isıl İşlem Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi

Verilerin Alınış Sebebinin Aydınlatma Metninde Açıklanması

 

“KVK Kanunu uyarınca verilerin işlenebilmesi için ilgili kişinin rızasının alınması gerekli olmakla birlikte bazı istisnai hallerde ilgili kişinin rızası olmasa dahi bu veriler işlenebilecektir. Bu haller;

  • a) Kanunlarda açıkça öngörülmesi.

  • b) Fiili imkânsızlık nedeniyle rızasını açıklayamayacak durumda bulunan veya rızasına hukuki geçerlilik tanınmayan kişinin kendisinin ya da bir başkasının hayatı veya beden bütünlüğünün korunması için zorunlu olması.

  • c) Bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması.

  • d) Veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması.

  • e) İlgili kişinin kendisi tarafından alenileştirilmiş olması.

  • f) Bir hakkın tesisi, kullanılması veya korunması için veri işlemenin zorunlu olması.

  • g) İlgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması.

“Şirket olarak, web sayfamızı kullanıcı/ziyaretçiler açısından daha fazla geliştirmek, sunduğumuz hizmetler hakkında kullanıcı/ziyaretçileri bilgilendirmek, hizmetlere ilişkin memnuniyetlerini/şikayetlerini öğrenmek, web sayfasını daha güvenli hale getirmek ve web sayfası üzerindeki hata/eksiklerin giderilmesi, yeni hizmetlerimizin tanıtımını yapmak gibi gerekçelerle sınırlı olmak üzere bir veri işleme süreci gerçekleştirmekteyiz. Bu kapsamda veri sahibi kullanıcı/ziyaretçiler, web sayfasını ziyaret ettiklerinde/kullandıklarında bu kapsamda işlenecek verilere ilişkin rızalarının olduğunu kabul ve beyan ederler. Bunun dışında gerçekleşecek herhangi bir veri işleme süreci içinse şirketimiz, KVK Kanunu uyarınca ilgili kişinin rızası hilafına hareket etmeyeceğini ve rızasını aldıktan sonra bir veri işleme sürecine gireceğini taahhüt eder. Şirketimiz yukarıda bahsedilen amaçların gerçekleştirilmesi kapsamında verileri aşağıdaki kişilerle paylaşabilir. Web sayfası ziyaretçi/kullanıcıları bu hususta açıkça bilgilendirildiklerini ve bu tarzda bir paylaşıma peşinen rıza gösterdiklerini kabul ederler. Paylaşım yapılabilecek kişiler;

 

  • Şirket iştirakleri, çalışanları, ortakları/hissedarları, yetkilileri, iş ortakları

  • Outsource (Dış Kaynak Hizmetleri) hizmeti aldığı kurumlar ve kurumlara ait internet siteleri (Şirketin sunduğu hizmet kapsamında SMS gönderimi yapanlar dahil olmak üzere)

  • Araştırma (Research) Şirketleri

  • Hukuk Büroları”

Veri Gönderenin Sahip Olduğu Haklar

 

“Kullanıcı/Ziyaretçiler, KVK Kanunu tarafından kendilerine tanınan hak/yetkiler çerçevesinde, şirkete başvurarak kendileriyle ilgili:

  • Kişisel veri işlenip işlenmediğini öğrenme,

  • Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

  • Kişisel verilerin işlenme amacını ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

  • Yurt içinde veya yurt dışında kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişileri bilme,

  • Kişisel verilerin eksik veya yanlış işlenmiş olması halinde bunların düzeltilmesini isteme,

  • İlgili mevzuatta öngörülen şartlar çerçevesinde kişisel verilerin silinmesini veya yok edilmesini isteme,

  • İlgili mevzuat uyarınca yapılan düzeltme, silme ve yok edilme işlemlerinin, kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,

  • İşlenen verilerin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle kişinin kendisi aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,

  • Kişisel verilerin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması halinde zararın giderilmesini talep etme haklarına sahiptirler.

Kişisel veri sahibi kullanıcı / ziyaretçiler KVK Kanunu uyarınca şirkete yukarıdaki taleplerine ilişkin olarak Başvuru Formu vasıtasıyla başvurabilir. Başvurular, KVK Kanunu’nun 13’ üncü maddesinin 2’ inci fıkrası gereğince, talebin niteliğine göre talebinizin bizlere ulaştığı tarihten itibaren otuz gün içinde cevaplandırılır. Ancak, işlemin ayrıca bir maliyeti gerektirmesi hâlinde, Kurulca belirlenen tarifedeki ücret şirket tarafından veri sahibinden alınabilir.

 

KVK Kanunu uyarınca şirket talebi kabul edebilir veya gerekçesini açıklayarak reddedebilir ve cevabını ilgili kişiye yazılı olarak veya elektronik ortamda bildirir. Başvuruda yer alan talebin kabul edilmesi hâlinde şirket tarafından gereği yerine getirilecektir. KVK Kanunu uyarınca başvurunun veri sorumlusunun hatasından kaynaklanması hâlinde alınan ücret ilgiliye iade edilir.

 

Ziyaretçi/Kullanıcı KVK Kanunu uyarınca şirkete sağlamış olduğu bilginin tam, doğru ve güncel olduğunu taahhüt eder ve bu taahhüde aykırılık oluşturacak bir durumun varlığı halinde tüm sorumluluk kullanıcı/ziyaretçilere ait olacak olup, şirketin herhangi bir sorumluluğu bulunmayacaktır.”

SAKLAMA VE İMHA SÜRELERİ TABLOSU

Isıl İşlem

BOSB Turuncu Cad. No: 12, 16120

Nilüfer/Bursa, TÜRKİYE

+90 (0224) 242 43 10

+90 (0224) 242 43 11 (fax)

Çelik Satış

Beşevler Sanayi Sitesi 26.Blok No: 6-15 

Nilüfer/Bursa, TÜRKİYE

+90 (0224) 441 97 13

+90 (0224) 441 46 15 (fax)

  • Önerler ısıl işlem Google Harita
  • LinkedIn - Siyah Çember
  • Önerler ısıl işlem Facebook Bağlantı
  • Önerler ısıl işlem Yandex Harita

2020 - www.onerler.net © Copyright